Polițiștii călărășeni atrag atenție la cumpărăturile online, respectiv la atacurile informatice de tip phishing

Polițiștii călărășeni atrag atenție la cumpărăturile online

Inspectoratul de Poliție Județean Călărași continuă activitățile de prevenire și combatere a înșelăciunilor în domeniul comerțului online.

Cetățenilor care aleg să cumpere produse din mediul online, le recomandăm să verifice dacă site-ul este de încredere (dacă oferă date de identificare complete – contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc., opinii ale altor cumpărători, condiții de livrare și de garanție).

Precizăm că atacurile informatice de tip phishing urmăresc colectarea de informații personale, precum numerele de cont și de card ori codurile folosite. Înainte de a introduce numărul cărții de credit pe un site de comerț online, trebuie verificat dacă site-ul solicitat este unul securizat (de tipul https:// ).

Este indicat să nu completați niciun formular online în care se cer datele personale, să nu deschideți emailuri de tip SPAM și să instalați un program anti-phishing.

Verificați de fiecare dată lista tranzacțiilor efectuate cu cartea de credit, pentru a preîntâmpina eventualele încasări suplimentare.

Vă sfătuim să folosiți un serviciu de curier cu plata ramburs, ce permite deschiderea coletului la primire, asigurându-vă astfel că ați plătit pentru ce ați comandat.

Acordați o atenție deosebită tranzacțiilor în care sunt implicate persoane din alte țări, întrucât politicile de returnare a bunului sau banilor sunt mai complicate. Înainte de cumpărare, trebuie determinate taxele de transport și condițiile de garanție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*