Polițiștii călărășeni recomandă șoferilor să conducă prudent pe timpul Codului Portocaliu de ploi torențiale

Mașină de Poliție

Polițiștii rutieri recomandă prudență în conducerea autovehiculelor, în condițiile avertizării meteorologice cod portocaliu de ploi importante cantitativ și vânt intens pentru județul Călărași.

În ziua de 09 octombrie, în intervalul orar 03:00 – 21:00, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod portocaliu de ploi importante cantitativ pentru județul Călărași.

Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulație, polițiștii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză adaptată în permanență tuturor particularităților meteo, de drum și de trafic.

În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

Polițiștii recomandă păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în față, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

În condiții de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieșirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*