Polițiștii călărășeni vor fi la datorie în minivacanța prilejuită de sărbătoarea Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României

Peste 100 de polițiști călărășeni vor fi în teren, la datorie, zilnic, până în data de 04 decembrie, pe raza întregului județ, unde vor acționa pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru descurajarea și combaterea activităților care pot pune în pericol viața cetățenilor.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, acțiunile vor fi organizate în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice. Polițiștii vor fi pregătiți să intervină ori de câte ori vor fi solicitați de către cetățeni sau în cazul în care vor constata încălcări ale normelor legale în vigoare.

Efectivele din teren vor acționa și pentru a se asigura că persoanele care participă la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României vor fi în siguranță.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte indicațiile polițiștilor din trafic, normele legale în vigoare și să manifeste un comportament responsabil pentru a nu fi implicați în evenimente negative. Totodată, în situația în care sunteți martor sau victimă a unei infracțiuni, solicitați sprijinul celui mai apropiat echipaj de poliție sau apelați la numărul pentru apeluri de urgență – 112!”, au transmis reprezentanții IPJ Călărași.

Totodată, în contextul în care se anticipează un trafic intens, polițiștii de la rutieră vor acționa pentru siguranța traficului rutier și pentru reducerea victimizării cetățenilor prin implicarea în accidente de circulație. Polițiștii rutieri vor fi sprijiniți de efective de la ordine publică, iar în cadrul activităților desfășurate vor folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*