Județele Călărași, Giurgiu și Teleorman au pus bazele „Consorțiului pentru învățământ dual integrat”

Județele Călărași, Giurgiu și Teleorman au pus bazele „Consorțiului pentru învățământ dual integrat". FOTO: Facebook Vasile Iliuță

Președintele Organizației Județene PSD Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat joi, 2 februarie, că județul și municipiul Călărași, alături de județele Giurgiu și Teleorman, împreună cu alte entități și instituții publice sau private, au pus bazele primului consorțiu pe educație organizat în regiunea Sud Muntenia.

„Educația reprezintă esența progresului. Pe scurt, vom remodela pregătirea viitorilor specialiști, în directă corelare cu nevoile din piață forței de muncă”, a explicat liderul social-democraților călărășeni.

Potrivit lui Vasile Iliuță, „Consorțiul pentru învățământ dual integrat” are drept scop asigurarea formării profesionale de calitate a elevilor și studenților, în vederea obținerii unei calificări și, ulterior, a unui loc de muncă stabil și bine plătit. Astfel, va fi construit un campus de pregătire, vor fi asigurate burse pentru cei care se vor înscrie în programele de instruire, la care se vor adăuga și dotări punctuale ale unor instituții de învățământ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*