Polițiștii călărășeni vor fi la datorie în weekend, pentru ca Paștele catolic să fie sărbătorit în siguranță

Polițiștii călărășeni vor fi la datorie în weekend, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță. FOTO arhiva CLnews

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână, pentru ca Paștele catolic să fie sărbătorit în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19 să fie respectate.

Potrivit IPJ Călărași, aproximativ 200 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmi și cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică. Efectivele de poliție planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii. Cei aproximativ 200 de polițiști vor acționa cu aproximativ 80 de autospeciale.

Cei mai mulți dintre colegii aflați la datorie în această perioadă, 180, sunt din structurile de ordine publică, iar 20 sunt polițiști de la rutieră. Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și colegi de la alte structuri – transporturi, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă și polițiști de la arme, explozivi și substanțe periculoase.

Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi angrenați în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Pe drumurile publice, polițiștii de la rutieră vor acționa, pentru prevenirea producerii unor accidente grave și vor beneficia de informații în timp real cu privire la fluența traficului, în urma colaborării cu colegii de la Inspectoratul General de Aviație al MAI.

„Reamintim că, în interiorul localităților, se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. De asemenea, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00. Totodată, în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00 – 05.00. De la aceste reguli există excepții justificate, iar, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie, în intervalul orar 20.00 – 02.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase”, au transmis polițiștii călărășeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*