Polițiștii continuă activitățile în școlile din județul Călărași

Acțiune preventivă. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Dragalina au desfășurat activități în cadrul proiectului educațional „Școala antibullying” la  Liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” Dragalina.

Discuțiilor au vizat prevenirea bullyingului, cum se manifestă, cine este agresor și cine este victimă în bullying, care sunt caracteristicile bullyingului, care sunt urmările unui astfel de comportament pentru cei implicați fie că sunt victime, agresori sau martori, precum și prevenirea violenței în școli.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au susținut o lecție de educație rutieră la Școala Gimnazială nr. 2 Borcea, unde peste 100 de elevi au aflat ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, casă sau locul de joacă.

Le-au fost prezentate semnele de circulație și au fost invitați într-un orășel miniatural, în care au aplicat cele învățate pentru a demonstra că vor deveni pietoni responsabili.

Scopul întâlnirii cu cei mici este formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație.

Și polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități în cadrul Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Călărași.

Subiectele principale au fost  consecințele consumului de alcool și substanțe interzise, bullying-ul și siguranța pe internet.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*