Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la peste 100 de misiuni în ultimele 4 zile

Intervenții ale pompierilor. FOTO ISU Călărași

Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 103 de misiuni în ultimele 4 zile.

În ultimele 4 zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 103 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 90 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor și pentru intervenţia la un accident rutier produs în localitatea Olteniţa. În urma producerii accidentului rutier, pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu o autospecială de descarcerare şi cu un echipaj de prim ajutor SMURD pentru salvarea a două persoane, care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Echipajele profesioniste din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea a şase incendii, astfel: un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din Municipiul Olteniţa, un incendiu de locuinţă produs la nivelul unui imobil din comuna Unirea (fără victime), două incendii izbucnite la autoturisme – produse în Municipiul Călăraşi zona – Policlinica 2 şi Comuna Modelu, un incendiu de locuinţă produs la nivelul unui imobil din comuna Crivăţ, cât şi un incendiu de apartament produs în Municipiul Călăraşi, strada Ştirbei Vodă (fără victime).

În această perioadă, pompierii militari profesionişti din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au acționat, cu autospecialele de stingere, pentru lichidarea a şase incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în mai multe localităţi ale judeţului: (Călăraşi, Tonea, Nucetu, Gălbinaşi, Mitreni, Vlad Ţepeş). În urma acestor incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere nu au fost înregistrate pagube materiale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*