Polițiștii din Călărași au intensificat controalele din zona școlilor. În două zile au fost aplicate doar 8 amenzi

Controale la școlile din Călărași. FOTO IPJ Călărași
Controale la școlile din Călărași. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a cazurilor de absenteism școlar, a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, precum și pentru verificarea respectării normelor igienico-sanitare pentru răspândirea virusului SARS-Cov-2, în zona unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Călărași.

La aceste acțiuni au participat polițiști de investigare a criminalității economice și de ordine publică.

În cadrul acțiunilor au fost verificate 6 unități de alimentație publică și au fost legitimate 121 de persoane, iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor  pandemiei de Covid-19.

Astfel de acțiuni preventive vor fi efectuate și în perioada următoare, sub coordonarea Biroului Siguranță Școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.
Ne dorim și acționăm în permanență pentru ca elevii din județul nostru să meargă la școală în siguranță.

De asemenea, reamintim obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în proximitatea unităților de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*