Pompierii călărășeni continuă să ajute refugiații din Ucraina în punctul de frontieră de la Isaccea, Tulcea

Pompierii continuă să ajute refugiații din Ucraina în punctul de frontieră de la Isaccea. FOTO ISU Călărași

Pompierii militari călărășeni continuă, în județul Tulcea, alături de colegii din cadrul ISU Tulcea, ISU Ialomița, ISU Prahova, ISU Argeș si ISU Buzău misiunile de sprijin acordat persoanelor care intră din Ucraina pe teritoriul țării noastre prin Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, la sfârșitul acestei săptămâni s-a făcut schimbul de efective din Centrul de Tranzit Temporar Isaccea, astfel că alți 10 pompieri militari călărășeni si-au preluat atribuțiunile în dispozitivele taberei mobile, pentru a fi alături de autorități în efortul conjugat de a ajuta cetățenii care sunt nevoiți să se refugieze de urgia războiului.

„În fiecare zi colegii noștri duc la bun sfârșit misiunile încredințate de comandantul acțiunii. Pompierii militari aflați în dispozitive efectuează în fiecare zi transporturi de persoane și asigură bună desfășurare a misiunilor încredințate în zona respectivă. Misiunea pompierilor militari călărășeni durează cel puțin cinci zile, aceștia urmând a fi schimbați cu alți colegi care vor veni cu forțe proaspete”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, plutonier adjutant șef Ștefan-Ovidiu Tătăranu.

Pompierii continuă să ajute refugiații din Ucraina în punctul de frontieră de la Isaccea. FOTO ISU Călărași

Pompierii profesioniști din cadrul ISU Călărași se află în județul Tulcea cu următoarele mijloace: microbuz de transport persoane în localitatea Chilia Veche, autocamion de intervenție, grup generator de curent electric dispus în Centrul de Tranzit Temporar pentru asigurarea alimentării cu energie electrică a zonei de așteptare și ambarcațiune SAR – Targa – care are rol de însoțire a transportului persoanelor care tranzitează cu Bacul de la Punctul de Trecere a Frontierei din Ucraina la cel român.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*