
Echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat, la un număr de 81 de misiuni.
Potrivit ISU Călărași, din numărul total de intervenții, 70 au fost ale paramedicilor SMURD, care au intervenit pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de stingere şi prevenire a incendiilor şi pentru intervenţia la accidente rutiere.
Pompierii militari din cadrul subunităţilor ISU “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitaţi să intervină cu ambulanţele SMURD şi autospecialele cu modul de descarceare la patru accidente rutiere produse pe raza localităţilor Chirnogi şi Călăraşi. În aceste evenimente rutiere au fost implicate şase persoane, trei dintre acestea având nevoie de îngrijiri medicale şi transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti. Din fericire nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti.
În ceea ce priveşte intervenţia la incendii, în ultimele trei zile, pompierii militari călărăşeni din cadrul structurilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitaţi să intervină cu autospecialele de stingere şi echipamentele specifice pentru lichidarea a şase incendii, dintre care, patru la locuinţe şi anexe gospodăreşti, în localităţile Dorobanţu, Lehliu Gară, Frumuşani şi Independenţa, şi două incendii la autovehicule, unul produs pe A2, calea I, la km 131, iar al doilea la o autoutilitară situată pe un teren agricol din localitatea Lehliu Gară.
De asemenea, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină pentru stingerea a două incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile Borcea şi Tonea (comuna Modelu). În urma acestor intervenţii la arderi necontrolate de vegetaţie uscată şi resturi menajere nu au fost înregistrate pagube materiale.
În ceea ce priveşte salvarea de animale, pompierii militari au fost solicitaţi să acţioneze cu echipamentele şi accesoriile din dotare pentru salvarea unui căţel căzut într-o fântână, care avea o adâncime de aproximativ 12 metri, în localitatea Perişoru. Patrupedul, aflat în pericol de a-şi pierde viaţa, a fost salvat la timp de către pompierii militari din Dragalina.
Be the first to comment