Pompierii militari călărășeni au fost solicitaţi să intervină la 67 de misiuni în ultimele 3 zile

Misiune a pompierilor. FOTO ISU Călărași

În ultimele trei zile, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor şi animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea prim ajutorului calificat la 67 de misiuni.

Din numărul total de intervenții, 60 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor și pentru intervenţia la un accident rutier produs pe raza localităţii Plevna, în care a fost implicat un autovehicul, iar în urma evenimentului rutier a rezultat o singură victimă, bărbat, care prezenta mai multe traumatisme şi escoriaţi. Acesta a primit îngrijiri, iar ulterior a fost transportat la spital.

În ceea ce priveşte intervenţia pentru stingerea incendiilor, echipajele profesioniste din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să intervină cu autospecialele de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea unui incendiu produs pe Varianta Nord, la periferia municipiului Călăraşi, la un centru de dezmembrări autovehicule, acesta fiind lichidat în limitele găsite.

De asemenea, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină cu autospecialele din dotare pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată şi resturi menajere în localităţile: Lehliu Gară (aproape de km 68 al Autostrăzii Soarelui), Săruleşti, Roseţi, Frumuşani şi Ştefăneşti, fară a fi înregistrate pagube materiale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*