Pompierii militari călărășeni au intervenit la 60 de situații de urgență în ultimele trei zile

Pompierii militari au intervenit la 60 de situații de urgență în ultimele trei zile. FOTO: ISU Călărași

Echipajele profesioniste de salvatori călărășeni au intervenit, în ultimele trei zile, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, la un număr de 60 de misiuni.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, din numărul total de intervenții, 55 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave și pentru intervenția la trei accidente rutiere, dintre care unul în localitatea Chirnogi, unde au intrat în coliziune două autovehicule, accident soldat cu două victime rănite ușor, ambele transportate la unități spitalicești.

Cel de-al doilea accident s-a produs în localitatea Progresu, comuna Sohatu, unde un conducător auto s-a răsturnat cu autovehiculul, din accident rezultând decesul unei persoane și rănirea altei persoane, care a fost transportată la spital.

Cel de-al treilea accident s-a produs în localitatea Socoalele, comuna Dragoș Vodă, acesta soldându-se cu o singură victimă, care prezenta traumatisme, ce nu îi puneau viața în pericol, după ce autoturismul în care se afla, a ajuns într-un șanț de pe marginea drumului.

Totodată, în această perioadă, pompierii călărășeni au mai acționat pentru stingerea a două incendii: unul care se manifesta la un transformator electric situat în localitatea Dragalina, iar un alt incendiu se manifesta la un autoturism, care era staționat pe strada Grădiștea, din municipiul Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*