Pompierii militari călărășeni, la datorie de Rusalii

Detașamentul de pompieri Călărași. FOTO ISU Călărași
Detașamentul de pompieri Călărași. FOTO ISU Călărași

Premergător și pe timpul Sărbătorii Rusaliilor, efectivele inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași desfășoară activități menite să asigure protecția și siguranța cetățenilor și evitarea producerii unor evenimente ce ar putea afecta viața și bunurile comunității.

Astfel, la nivelul județului Călărași, zilnic, peste 100 de pompieri cu 30 mijloace tehnice de intervenție sunt pregătiți să acționeze pentru acordarea primului ajutor medical de urgență, pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor care ar putea fi surprinse în medii ostile vieții.

Având în vedere că, în minivacanța de Rusalii, mulți dintre călărășeni vor alege să-și petreacă timpul liber cu precădere în zonele de agrement, pentru ca distracția să nu fie tulburată de evenimente deosebite, cu urmări grave asupra populației sau mediului înconjurător, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași recomandă respectarea cu strictețe a următoarelor reguli de apărare împotriva incendiilor:

  • se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanță mai mică de 100 m de liziera pădurii și lăsarea nesupravegheată a acestora;
  • focul poate fi aprins doar în spații special amenajate și indicate prin panouri avertizoare, iar la plecare trebuie stins;
  • copiii nu trebuie lăsați nesupravegheați în apropierea focului;
  • este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a țigărilor și chibriturilor aprinse;
  • în spațiile de agrement nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau neomologate, iar lăsarea lor nesupravegheată, este interzisă;
  • la spațiile de agrement, cetățenii sunt obligați să se informeze despre modul de comportare și evacuare în caz de incendiu;
  • fumatul trebuie evitat în locurile în care acesta nu este permis sau în locurile care nu sunt amenajate corespunzător, cu scrumiere amplasate la distanțe de siguranță față de materialele combustibile.

Totodată, urgențele medicale vor fi asigurate prin intermediul echipajelor SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat.

Echipajele de intervenție vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și cu cei din cadrul autorităților și instituțiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*