Pompierii militari călărășeni s-au alăturat colegilor de la ISU Tulcea pentru a acorda sprijin refugiaților din Ucraina

Pompierii militari călărășeni s-au alăturat colegilor de la ISU Tulcea pentru a acorda sprijin refugiaților din Ucraina. FOTO ISU Călărași

Pompierii călărășeni au plecat în misiune în județul Tulcea, la vama Isaccea, pentru a fi alături de autorități în efortul conjugat de a ajuta cetățenii ucraineni nevoiți să se refugieze de urgia războiului din țara lor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, 10 pompierii profesioniști, cu mai multe autospeciale și echipamente specifice din dotare, s-au deplasat la vama Isaccea cu un microbuz de transport persoane, un autocamion de intervenție, un grup generator de curent electric și o ambarcațiune SAR – Targa.

„În fiecare zi colegii noștri duc la bun sfârșit misiunile încredințate de comandantul acțiunii. Transportă persoane și asigură bună desfășurare a traficului rutier și naval. Generatorul a fost pus în funcțiune încă din prima zi și asigură iluminatul și celelalte necesități ale taberei mobile din Isaccea”, anunță purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, plutonierul adjutant șef Ștefan-Ovidiu Tătăranu.

Misiunea pompierilor militari călărășeni durează cinci zile, iar ulterior aceștia sunt schimbați cu alți colegi care vin cu forțe proaspete.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*