Prefectura Călărași anunță că până în prezent nici un refugiat ucrainean nu a solicitat ajutor din partea autorităților locale

Prefectura Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Prefectura Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Instituția Prefectului – Județul Călărași a convocat luni, 28 februarie, la sediul instituției, o ședință de lucru cu reprezentanții structurilor MAI, de la nivelul județului Călărași, pe tema gestionării situației generate de sosirea în România, implicit în județul Călărași, a cetățenilor străini și apatrizi din Ucraina.

„La nivelul județului Călărași, până în prezent, aceste persoane fie au tranzitat județul, fie s-au cazat, pe cheltuiala proprie, în unități de cazare de pe raza județului, fără să solicite ajutor din partea autorităților locale”, au precizat reprezentanții instituției.

Instituția Prefectului împreună cu autoritățile implicate în managementul acestei situații, lucrează la identificarea spațiilor de cazare publice sau private, care vor fi puse la dispoziția cetățenilor străini și apatrizi din Ucraina. Situația este într-o continuă dinamică, Comitetul  Județean pentru Situații de Urgență se va întruni, la nevoie, pentru a lua măsurile necesare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*