Deputatul PSD Dumitru Coarnă: „Primarul din Budești a încălcat legea. A executat lucrări fără autorizație pe DJ 401C”

Dumitru Coarnă, deputat PSD de Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Dumitru Coarnă, deputat PSD de Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Deputatul PSD de Călărași, Dumitru Coarnă, a mers din nou, la sfârșitul săptămânii trecute, la cabinetele pe care le are în teritoriu pentru a se întâlni cu oamenii și a le ascultata problemele și doleanțele.

Astfel, în audiențele pe care le-a ținut la cabinetele din Călărași, Oltenița și Budești, în perioada 16 – 19 martie, cetățenii i s-au plâns de facturile la energie tot mai mari, de pensii ori alte probleme personale și i-au prezentat diverse cazuri judiciare. O situație deosebită a întâlnit în Budești, unde primarul Mihai Ilie a restricționat, fără drept, accesul pe un drum județean.

„Oamenii au venit și au expus de la probleme individuale, gen pensii, locuri de muncă, la unele judiciare. Am avut o speță deosebită în Budești, unde un grup de cetățeni mi-a înaintat o reclamație scrisă din care rezulta că primarul orașului, fără a avea avizele necesare, a subdimensionat un drum județean, pe care l-a transformat dintr-un drum cu două sensuri, într-un drum cu sens unic. M-am deplasat personal la fața locului, am constatat că cele reclamate de cetățeni se adeveresc și am înaintat plângeri către Consiliul Județean Călărași și Poliția Județeană Călărași pentru a fi efectuate verificări.

Am primit răspunsul de la Consiliul Județean. Exact cu intuisem eu, așa se întâmplase: domnul primar al orașului Budești a efectuat lucrări fără autorizare și a transformat un drum județean într-un drum cu sens unic. În primul rând, nici nu era competența domniei sale să facă așa ceva pentru că acel DJ 401C este sub competența Consiliului Județean Călărași”, a explicat deputatul călărășean.

Dumitru Coarnă spune că în această situație a fost constatată o contravenție și a fost aplicată și o sancțiune contravențională și au fost dispuse și măsuri complementare, ca în termen de 30 de zile să readucă drumul la starea inițială.

„Așteptăm acum să vedem ce face domnul primar. Și ar mai fi unele probleme legate și de costurile lucrării, care se pare că a fost supraevaluată. (…) Se pare că a fost un act de răzbunare îndreptat împotriva comercianților din zona respectivă, cărora ar fi vrut să le limiteze activitatea economică. A fost o răzbunare, dar cu încălcarea legii prin această intervenție neautorizată”, a mai precizat deputatul Dumitru Coarnă.

În acest caz, Primăria Budești ar putea primi o amendă administrativă de până la 100.000 de lei pentru efectuarea lucrărilor fără autorizație.

Deputatul călărășean spune că între principalele probleme pe care le au locuitorii din județ sunt legate de plata facturilor la energia electrică și gaze. De asemenea, o altă problemă gravă pe care a identificat-o este situația fermierilor sin Călărași, pe care îi afectează atât creșterea prețurilor la carburanți, în special la motorină, dar și dispariția de pe piață a îngrășămintelor.

„Printre principalele îngrijorări ale oamenilor sunt cele legate de plata facturilor la energia electrică și la gaze. Vin și spun că nu le mai pot plăti, pentru că aproape se ridică la valoarea veniturilor lor din luna respectivă. Am avut o situație chiar în care factura era mai mare decât venitul acelei familii. Aceste majorări nejustificate ale prețurilor la energie și gaze pun, practic, oamenii, persoane fizice dar și persoanele juridice, în imposibilitatea de a achita facturile. (…)

Fermierii, chiar sunt loviți destul de rău, de două ori. Pe de o parte reclamă creșterea prețurilor la carburanți, care aproape s-au dublat, iar pe de altă parte se plâng de dispariția de pe piață a îngrășămintelor importate din Rusia. Din cauza războiului, acest lucru nu mai este posibil și ce este acum pe piață este mai prost calitativ, la preșuri de șase, șapte ori mai mari. Aici o să fie o mare problemă pentru că, din aceste motive, fermierii or să ajungă în scurt timp în incapacitate de plată”, a explicat Dumitru Coarnă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*