Președintele CJ Călărași, Vasile Iliuță, a fost achitat de Tribunalul București. Decizia nu este definitivă

Vasile Iliuță. FOTO CJ Călărași

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a fost achitat astăzi, de magistrații de la Tribunalul București. Decizia nu este definitivă.

Magistrații l-au achitat pe Vasile Iliuță pentru toate acuzațiile care i-au fost aduse.

“În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I ?i a II a C. proc. pen. achită pe inculpatul Iliuță Vasile, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, prevăzută de art.297 alin.1 C.pen. 2.În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I și a II a C. proc. pen. achită pe inculpatul Iliuță Vasile, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale), prevăzută de art. 321 alin.1 din C.pen. cu aplicarea art. 35 alin.1 din C.pen.. 3. În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I ?i a II a C. proc. pen. achită pe inculpatul Iliuță Vasile, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, prevăzută de art.131 din Legea nr.78/2000 raportat la art.207 alin.1 C.pen. În baza art. 25 alin. (5) C. proc. pen., lasă nesoluționate acțiunile civile exercitate de toate părțile civile. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen. cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată conform art. 405 alin. 2 C.proc.pen., prin punerea minutei la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 20.11.2023” – minuta Tribunalului București.

Mesajul lui Vasile Iliuță după decizia instanței.

“Dreptatea nu este un vis: tocmai de aceea am crezut și cred în Dumnezeu, demnitate și justiție!” – președintele CJ Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*