VIDEO Marius Dulce spune că în viitorul apropiat Grupul Makita s-ar putea extinde în zona Călărașiului

Marrius Dulce. FOTO Primăria Călărași

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulcea, crede că grupul Makita s-ar putea orienta în viitorul apropiat și către zona Călărașiului, în special pentru că o treime dintre angajații de la Urziceni sunt, de fapt, din județul Călărași.

„Am avut o întâlnire cu directorul general al Makita, pentru că undeva la 35 la sută din salariații care sunt la Makita și care fac naveta la Urziceni sunt de la noi din zonă. Peste 1.100 de salariați sunt din zonă de la noi. Ei își doresc lucrul acesta și vor să se extindă și în zona noastră, pentru că ar diminua cheltuielile cu 35 la sută cu transportul oamenilor de aici. Și este și în beneficiul oamenilor, pentru că trebuie să se trezească foarte devreme ca să ajungă la program acolo. În viitorul apropiat ei estimează ca să extindă undeva până la 3.000 de salariați pe zona Urziceni, și după aceea să migreze spre noi, pentru că vor să se dezvolte în toată această zonă”, a spus Marius Dulce joi, 08 iulie, într-o conferință de presă.

De asemenea, primarul Călărașiului a precizat că, împreună cu Inspectoratului Școlar Județean Călărași, ar putea fi dezvoltat învățământul dual, iar elevii călărășeni ar putea studia și face practică la Makita.

„Am avut o discuție cu domnul director (al Makita – n.r.) și o să facem o discuție cu Inspectoratul Școlar că să dezvoltăm învățământul dual de școli profesionale, în care să agreăm niște contracte în care copiii să facă practică, să se impună anumite zone de profesionalizare a copiilor, prin care dânșii să acorde burse și să-i selecteze și să-i ducă acolo. Problema pe care au mai ridicat-o dânșii și nu numai dânșii, a fost ca să aibă posibilitatea să-și trieze profesorii care instruiesc acești copii, pentru că au nevoie de profesori aplicați, maiștri care să-i învețe ceea ce înseamnă meseriile viitoare pe care vor să aplice în cadrul Makita”, a mai declarat Marius Dulce.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*