Prețurile din județul Călărași au crescut cu 2,5% față de acum un an. Salariile sunt în scădere

Puterea de cumpărare scade în județul Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Bani pentru județul Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Direcția Județeană de Statistică din Călărași a anunțat informațiile legate de prețurile de consum din luna septembrie 2020, comparativ cu ceea ce se întâmpla în septembrie 2019. Astfel, Preţurile de consum au crescut cu 2,5%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 2,1%.

Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (octombrie 2019 – septembrie 2020) faţă de precedentele 12 luni (octombrie 2018 – septembrie 2019), calculată pe baza IPC, este 3,0%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 2,8%.

Conform raportului întocmit de DJSC, cele mai mari creșteri înregistrate sunt la produse de franzelărie, fasole boabe, citrice, ouă sau zahăr.

În luna august 2020, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5337 lei, cu 131 lei (-2,4%) mai mic decât în luna iulie 2020. Câştigul salarial mediu nominal net a fost 3275 lei, în scădere faţă de luna precedentă cu 97 lei (-2,9%).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*