Primăria Călărași a finalizat programul manifestărilor organizate de Bobotează

Ceremonie de Bobotează. FOTO cu rol ilustrativ

Primăria Municipiului Călărași va organiza joi, 6 ianuarie, manifestări prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului sau Boboteaza, cunoscută și sub denumirile „Arătarea Domnului” sau „Epifania”. Evenimentul marchează sfârșitul sărbătorilor dedicate Nașterii lui Iisus Hristos.

Iată, în continuare, programul manifestărilor:

  • 08.00 – 11.00: Oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena (Volna).
  • 09.30 – 11.15: Oficierea slujbei de către un sobor de preoți și diaconi, în Parcul Central al municipiului.
  • 11.00 – 11.15: Deplasarea suitei oficiale de la Biserica Volna spre Parcul Central (str. București – str. Sloboziei).
  • 11.15 – 11.30: Oficierea Slujbei Aghiasmei Mari de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Parcul Central.
  • 11.30: Ceremonia aruncării și recuperării crucii în apele Borcei. Participă maxim 14 persoane care se pot înscrie respectând normele privind starea proprie de sănătate.

Înotătorul care va recupera crucea precum și ceilalți 13 participanți vor fi recompensați de către Primăria Municipiului Călărași cu diplome și premii în bani. De asemenea, Primăria va pregăti prin Cantina de Ajutor Social și va distribui către publicul participant 1.000 de porții de fasole cu afumătură în punctele special amenajate pe platoul din fața Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

După ceremonia recuperării crucii, Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, invită publicul călărășean să participe la tradiționalul Botez al cailor, eveniment ce va avea loc pe segmentul stradal din fața Consiliului Județean Călărași. (strada Sloboziei).

Participanți:

  • Denisa Dumitrașcu/ campioană echitație cu calul proprietate personală;
  • Herghelia Jegălia;
  • 26 de crescători de cabaline din municipiul și județul Călărași.

Participanții la Botezul Cailor vor primi diplome, dar și premii după cum urmează:

  • Cel mai frumos cal
  • Cel mai frumos harnașament
  • Cel mai frumos atelaj

Premii acordate:

  • Locul 1 – 1.000 lei
  • Locul 2- 800 lei
  • Locul 3 – 500 lei

Premiul de participare pentru fiecare proprietar de cabaline este de 100 lei. Premiile în bani sunt oferite de senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea normelor sanitare în vigoare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul Sars-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*