Primăria Călărași va face tratamente de deratizare în perioada 5 – 9 septembrie

Zeci de cupluri, care au aniversat 50 de ani de căsnicie, sărbătorite de Primăria Călărași. FOTO CLnews

Primăria Municipiului Călăraşi va executa în perioada 5-9 septembrie 2022, tratamente de deratizare în vederea eliminării populaţiei de rozătoare de pe domeniul public, în intervalele orare 8:00 – 12:00 şi 13:00 – 17:00.

Tratamentele se vor aplica doar când condiţiile atmosferice sunt favorabile, în caz contrar poate fi prelungită perioada (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Substanţele active ale produselor utilizate sunt: difenacoum, bromadiolone şi brodifacoum, acestea fiind avizate de Ministerul Sănătăţii prin Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

Primăria Călărași recomandă cetățenilor să evite să circule în preajma locaţiei unde se face tratament în perioada de timp şi în intervalul orar mai sus-menţionate.

De asemenea, în caz de ingerare accidentală, antidotul este vitamina K1. Medicamentul trebuie administrat intravenal numai dacă apar alternări ale activităţii protrombinice şi nu preventiv.

Totodată, în caz de contact cu pielea, zona afectată trebuie spălată cu multă apă şi săpun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*