Recital extraordinar de chitară susținut de Maxim Belciug, la sala Barbu Știrbei din Călărași

Recital extraordinar de chitară susținut de Maxim Belciug, la sala Barbu Știrbei din Călărași. FOTO: Kitarodia

Chitaristul Maxim Belciug va susține vineri, 30 septembrie, cu începere de la ora 19.00, un recital extraordinar de chitară pe scena Sălii „Barbu Știrbei” din Călărași. Aflat la prima sa întâlnire cu publicul călărășean, artistul promite o întâlnire unică cu magia unei chitare și cu muzica sclipitoare, de la baroc la flamenco, ce poate fi împărtășită cu acest instrument solist.

Supranumit uneori „chitaristul încântărilor”, ori „cea mai solo chitară solo”, Maxim Belciug este – așa cum îl descria Virgil Oprina – un nume cunoscut în lumea specială a chitarei.

„Neobosit, implicat în multe proiecte fie ca solist, fie alături de alți artiști – instrumentiști sau cântăreți – dintre care mulți îi datorează afirmarea, domnia sa a reușit cu discreție să-și clădească de-a lungul anilor o solidă reputație de promotor al unui tip de act artistic bazat pe sinceritate și altruism. Îndrăgostit nu doar de chitară, ci mai ales de frumusețea muzicii ce poate fi împărtășită cu acest instrument”, Maxim Belciug caută mereu „acel repertoriu care nu face apel la chitaristica eclatantă ce eșuează nu de puține ori într-o sterilă gimnastică a extremelor, și reușește un lucru destul de rar întâlnit. Și anume asumarea cu naturalețe a adevăratei condiții de muzician. Adică a acelui om care, copleșit de dragostea pentru muzică și instrumentul căruia s-a dedicat, are ca unic scop al actului său artistic aducerea către public a sentimentelor pe care le-a încercat la contactul cu o anumită piesă muzicală. Ascultându-l, ai senzația că e un om care îți vorbește despre lucruri pe care le-ai trăit și tu cândva, dar le-ai uitat.”

Așadar în această seară, sunteți poftiți la sala „Barbu Știrbei”, să vă bucurați de chitara vrăjită a lui Maxim Belciug, într-un eveniment oferit de către Asociația Culturală Kitarodia, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, în cadrul proiectului „Musica Perennis”, desfășurat cu finanțare de la Ministerul Culturii. Concertul începe la ora 19.00, iar intrarea pentru public este liberă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*