Președintele CJ Călărași a semnat un contract vital pentru modernizarea Spitalului Județean de Urgență

Vasile Iliuță a semnat un contract privind modernizarea Spitalului Județean de Urgență. FOTO: CJ Călărași

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a semnat un contract de reabilitare și modernizare a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian”. Acest proiect, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale, vizează îmbunătățirea infrastructurii de fluide medicale și a infrastructurii electrice necesare acestora.

Cu un buget total de 8.902.828,00 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 1.691.537,32 lei, proiectul urmărește realizarea mai multor obiective esențiale. Printre acestea se numără dotarea clădirii Boli Infecțioase cu sisteme de detecție și semnalizare la incendiu, precum și detecție a concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă. De asemenea, Secția Medicală de la etajul 2 al Corpului C va fi echipată cu un sistem avansat de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen.

În plus, proiectul include înlocuirea unităților terminale de la capul pacientului în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la etajul patru al Corpului C, precum și dotarea Secției de Ortopedie-Traumatologie (terapie intermediară) cu unități terminale. Clădirea Boli Infecțioase va beneficia de o instalație de fluide medicale completă, iar Secția de Terapie Intensivă și saloanele de ortopedie-traumatologie vor fi dotate cu un sistem modern de ventilare și tratare a aerului.

Pe lângă aceste îmbunătățiri, instalațiile electrice existente vor fi modernizate și aduse la standardele actuale de calitate, inclusiv instalațiile electrice de alimentare și distribuție cu energie electrică aferente unităților terminale de la capul pacientului. În plus, vor fi montate uși glisante acționate automat cu garnituri pentru ATI și uși glisante acționate manual pentru ortopedie-traumatologie, iar un sistem de achiziție de date tip BMS va fi proiectat pentru monitorizarea instalațiilor de alimentare cu energie electrică, sistemele de ventilație, gaze medicale și detectarea la incendiu și oxigen.

În urma implementării acestui proiect, se va extinde rețeaua de fluide medicale în toate spațiile medicale, asigurând astfel o desfășurare optimă a activității medicale în condiții de maximă siguranță pentru pacienți. Această investiție esențială demonstrează angajamentul autorităților locale de a asigura servicii medicale de calitate și a crea un mediu sigur pentru pacienți.

„Am semnat astăzi un contract important pentru Spitalul Județean de Urgență Dr.Pompei Samarian, care prevede reabilitarea, modernizarea și extinderea infrastructurii de fluide medicale și a infrastructurii electrice necesare. Conform contractului va fi extinsă rețeaua de fluide medicale în toate spațiile medicale, acolo unde este necesar pentru o bună desfăşurare a activității medicale în condiții de maximă siguranţă pentru pacient“, a declarat președintele Consiliului  Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. FOTO VIDEO Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, anunță premierea copiilor cu medii de 10 și semnarea unui important contract pentru Spitalul Județean – CLnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*