Recomandări ale polițiștilor călărășeni pentru circulația în condiții meteo specifice anotimpului rece

Recomandări ale polițiștilor cu privire la circulația pe timp de iarnă. FOTO IGPR

Polițiștii călărășeni recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere. Astfel, șoferii sunt sfătuiți să conducă prudent, adaptând permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și trafic.

De asemenea, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să respecte cu maximă strictețe regulile de circulație și următoarele principii de conduită preventivă: verificați farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz și instalația de încălzire.

  • Verificați dacă dispozitivele de iluminare și semnalizare, ștergătoarele de parbriz și instalațiile de climatizare funcționează corespunzător.
  • Curățați în permanență farurile și blocurile de semnalizare și folosiți corespunzător instalația de ventilație – climatizare.
  • Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen.
  • Evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcție și a sistemului de frânare al autovehiculului.
  • Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să se circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare, în astfel de condiții, este mult mai mare.

Fiți atenți în permanență la polițiștii din stradă și urmați-le semnalele și recomandările.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*