Restricții în traficul rutier pe DN 21, în localitatea Drajna Nouă din județul Călărași, pentru refacerea trecerii la nivel cu calea ferată

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în perioada 24 mai – 6 iunie se vor executa lucrări de reparații la trecerea la nivel de la km 111+177, linia CF Fetești – Ciulnița, situată la intersecția cu DN21, în localitatea Drajna Nouă, județul Călărași.

Lucrările de reparații la trecerea la nivel cu calea ferată (TN), situată între stațiile Fetești – Ciulnița, km 111 + 177, constau în montarea de dale strail și refacerea sistemului rutier, în vederea creșterii gradului de siguranță a circulației rutiere și feroviare. Amenajarea trecerii la nivel cu calea ferată se va realiza cu dale noi din cauciuc, iar de o parte și de alta a căii ferate, la marginea drumului, se vor monta parapete metalice de ghidare a vehiculelor, în zona trecerii la nivel.

„Menționăm faptul că, în perioada de execuție a lucrărilor la trecerea la nivel cu calea ferată de la km CF 111+177, traficul feroviar se va realiza alternativ pe câte un fir de circulație, iar traficul rutier se va desfășura alternativ pe o singură bandă de mers, conducătorii auto fiind rugați să respecte în timpul zilei, în intervalul orar 07.00 – 20.00, traseul semnalizat cu piloți de dirijare, dotați cu stații de emisie recepție iar, în timpul nopții, în intervalul orar 20.00 – 07.00, dirijarea circulației se va realiza pe baza semafoarelor electrice”, au precizat reprezentanții companiei.

De asemenea, în intervalul de 24 mai, ora 20.00 – 25 mai, ora 08.00, și 25 mai, ora 20.00 – 26 mai, ora 08.00, circulația rutieră pe DN 21, la poziția km 105+540, în comuna Dragalina, sat Drajna, județul Călărași, pe relația Călărași – Slobozia și retur, va fi închisă la trecerea la nivel cu calea ferată (intersecția DN21 cu DN3 A), circulația autovehiculelor pentru ruta Călărași – Slobozia, și retur, urmând să fie deviată pe următoarele rute ocolitoare:

  • autovehiculele cu MTA de până la 3,5 tone pe ruta DN3A – Dragalina DC20 – DN21;
  • autovehiculele cu MTA mai mare de 3,5 tone pe traseul DN3A – Fetești – DN3B Stelnica – DN2A Mihail Kogălniceanu – Slobozia.

Conducătorii auto sunt rugați să respecte restricțiile instituite și semnalizarea rutieră temporară, aceste măsuri având drept scop menținerea condițiilor optime și de siguranță în traficul rutier, în perioada de desfășurare a lucrărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*