Reținuți de polițiști pentru șantaj după ce duceau oameni la muncă în străinătate iar apoi le cereau taxe de protecție

Polițiștii din Călărași au pus în executare marți, 29 martie, șase mandate de aducere, fiind vizate persoane bănuite de șantaj și complicitate la șantaj.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, cei în cauză recrutau persoane cu venituri reduse și sub promisiunea procurării unor locuri de muncă bine remunerate, le transportau în străinătate, iar parte din veniturile realizate erau percepute ca taxă de protecție sau cazare. De asemenea, în momentul în care victimele intenționau să revină în țară, membrii grupării procedau la acte de constrângere fizică și morală cu scopul de a le determina să revină la locurile de muncă din străinătate.

Față de trei persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de șantaj și complicitate la șantaj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*