S-a deschis circulația pe Pasajul Drajna, eliminându-se blocajele de trafic la trecerea cu nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina

S-a deschis circulația pe Pasajul Drajna. FOTO: DRDP Constanța

Pasajul Drajna, amplasat pe DN 21 în județul Călărași, a fost finalizat înainte de termenul contractual, iar circulația a fost deschisă marți, 30 mai. 23

Conform declarațiilor ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, această realizare reprezintă o etapă semnificativă în dezvoltarea drumului Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, contribuind la eliminarea blocajelor de trafic care se formau frecvent la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina. În perioada sezonului estival crește inclusiv frecvența trenurilor spre litoral, motiv pentru care se stătea în coadă la barieră perioade lungi de timp.

„A fost deschisă circulația pe pasajul de la Drajna. Astfel, sunt eliminate blocajele care se formau pe DN 21 la trecerea la nivel cu linia de cale ferată de la Dragalina. Constructorul român a finalizat pasajul de la Drajna înainte de termenul contractual. Iar construcția a fost finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Pasajul face parte din viitorul drum Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu”, a menționat Sorin Grindeanu într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Cu o lungime de 2,7 km, construcția pasajului Drajna a necesitat mai puțin timp decât era prevăzut în contract, fiind finalizată în aproximativ două luni mai devreme, lucrarea fiind finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*