„Salonul de primăvară”, o nouă expoziție vernisată la Muzeul Dunării de Jos Călărași

Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Muzeul Dunării de Jos, Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos Călărași, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează joi, 15 aprilie, de la ora 12.00, vernisajul expoziției „Salonul de primăvară”. Evenimentul se va desfășura la sediul muzeului din strada Progresului, 4.

„Expoziția evocă reînvierea naturii și bucuria cotidiană a omului de a se raporta la anotimpuri și la transformările vieții în general, în viziunea artiștilor plastici expozanți, care au devenit din ce în ce mai selectivi în ceea ce privește lucrările care urmează a fi așezate pe simeze. Într-o dominantă stilistică modernă și în tehnici consacrate, plasticienii au surprins, în note cromatice particulare, elemente vizuale recognoscibile, utilizate în forma lor reală sau interpretate original. Studii laborioase ale naturii sau mai gestuale descrierii ale trăirilor interioare ale omului completează simeza Muzeului Dunării de Jos, pe care se află un număr important de lucrări. Pictură în ulei și acrilic, acuarelă și pastel, ceramică și sticlă, tehnici mixte, într-un dialog vizual incitant, pot fi văzute în cadrul expoziției care va fi un periplu asupra elementelor simbolice ale primăverii. Suprafețele plane și formele tridimensionale, picturalul și decorativul se află alături într-o expoziție de amploare”, spune criticul de artă Ana Amelia Dincă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*