Controale în centrele rezidențiale din județul Călărași destinate persoanelor vulnerabile

Prefectura Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Prefectura Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Autoritățile din județul Călărași au demarat o serie de controale la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități și copiilor, atât de stat cât și private. Aceste acțiuni vin în urma unor probleme grave identificate la nivel național și au fost dispuse prin ordinul emis de viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Interne, Marian Cătălin Predoiu.

Ordinul nr. 355/10.07.2023, emis de prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, stabilește componența echipelor care vor efectua verificările în cele 30 de centre existente pe raza județului. Echipele sunt alcătuite din reprezentanți ai Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Călărași, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Călărași, Direcției de Sănătate Publică din Călărași, Inspectoratului Teritorial de Muncă al județului Călărași, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” Călărași și Inspectoratului Județean de Poliție Călărași.

Controalele vor avea loc în fiecare zi, în perioada 10 – 16 iulie, iar rezultatele acestora vor fi raportate zilnic la secretariatul format la nivelul Instituției Prefectului județul Călărași. Prefectul Valentin Barbu a subliniat importanța responsabilității și a solicitat tuturor celor implicați să informeze imediat, indiferent de oră, despre orice neregulă depistată în centrele verificate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*