Sancțiuni aplicate în ultima săptămână de inspectorii de muncă din Călărași

Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews
Sediul ITM Călărași. FOTO Adrian Boioglu / CLnews

Inspectoratul Teritorial de Muncă Călărași a efectuat, în perioada 18 – 22 octombrie, controale în următoarele domenii de activitate: fabricarea produselor din beton, agricultură, construcții, comerț, alte domenii de activitate.

Potrivit ITM Călărași, în urma controalelor efectuate, au fost depistate mai multe deficiențe:

  • neacordarea drepturilor salariale;
  • neplata concediului de odihnă la încetarea activității;
  • angajatorul nu face dovada înmânării unui exemplar din CIM salariatului;
  • societatea nu a marcat și semnalizat cu toate dispozitivele zonele de lucru din șantier;
  • nu s-a făcut dovada existenței deciziei de numire a persoanei cu responsabilități în stingerea incendiilor, evacuare lucrătorilor si acordarea primului ajutor;
  • societatea nu a asigurat în cantități suficiente EIP si materiale igienico-sanitare ptr. evitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Rezultatul controalelor:

  1. inspectorii de muncă din cadrul compartimentului relații de muncă –  au verificat 28 de angajatori, 4 au fost sancționați și s-au aplicat amenzi în valoare de 2000 de lei. Au fost dispuse 38 de măsuri cu termene precise de rezolvare.
  2. inspectorii de muncă din cadrul compartimentului securitate și sănătate în muncă – au efectuat 15 controale, 11 angajatori au fost sancționați. Pentru remedierea deficientelor s-au aplicat  29 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Se continuă verificarea modului de respectare a Legii nr.55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu COVID – 19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*