Sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 15.000 de lei, aplicate de inspectorii de muncă din Călărași

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași. FOTO Adrian Boioglu

Inspectorii de muncă din Călărași a efectuat, în perioada 31 – 04 februarie, controale în vederea combaterii muncii nedeclarate și pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și a securității și sănătății în muncă.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Călărași, acțiunile de control au fost efectuate  în diferite domenii de activitate: comerț, transporturi, agricultură, creșterea animalelor, depozitări, construcții, fabricarea produselor din beton, alte activități recreative și distractive etc.

Printre neconformitățile constatate enumerăm:

  • angajatorul nu face dovada înmânării unui exemplar din contractul individual de muncă (CIM) salariatului, nu acordă  diurnă, nu a comunicat decizia de încetare CIM salariatului, a adeverinței și extrasului REVISAL etc.
  • societatea nu a finalizat controlul medical periodic pentru toți lucrătorii;
  • pentru angajații care lucrează cu produse de uz fitosanitar nu s-a făcut o instruire suplimentară privind manipularea , depozitarea și utilizarea produselor de uz fitosanitar;
  • nu a fost numit prin decizie internă lucrătorul/ lucrătorii care acordă primul ajutor, etc.

Au fost verificați un număr de 33 de angajatori și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 14.500 de lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 25 de măsuri cu termene precise de remediere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*