Șapte călărășeni, cercetați de polițiști pentru comercializare ilegală de articole pirotehnice

Cercetați de polițiști pentru comercializare ilegală de articole pirotehnice. FOTO IPJ Călărași

Peste 23.000 de articole pirotehnice au fost indisponibilizate în urma unor percheziții domiciliare făcute în mai multe localități din județul Călărași, iar șapte persoane s-au ales cu dosare penale.

Potrivit IPJ Călărași, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Călărași, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Municipiului Călărași și Poliției Orașului Lehliu-Gară, cu sprijinul grupelor mobile de intervenție din cadrul IJJ Călărași, au efectuat zilele trecute nouă percheziții domiciliare în localitățile Ștefan Vodă, Roseți, Lupșanu, Lehliu și Lehliu Gară.

Polițiștii au descins la domiciliile a șapte bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, bănuiți de încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, respectiv de comercializarea către publicul larg de articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni și de efectuarea fără drept de orice operațiuni cu articole pirotehnice.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor 23.489 de articole pirotehnice (15 kg), de diferite categorii.

Totodată, cu sprijinul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au fost efectuate controale la două societăți comerciale, din comuna Roseți, fiind găsite și indisponibilizate 120 articole pirotehnice, din categoria P1, comercializate fără drept.

În cauză se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*