Școală de vară organizată, în luna iulie, de Muzeul Dunării de Jos din Călărași

Muzeul Dunării de Jos. FOTO Adrian Boioglu

Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în luna iulie o școală de vară pentru copiii de până la 12 ani.

Acest proiect, început din anul 2018, este parte a Programului de Pedagogie Muzeală și urmărește câteva obiective importante:

  • Cunoașterea patrimoniului muzeal arheologic descoperit la Dunărea de Jos;
  • Cunoașterea principalelor situri arheologice din județul Călărași;
  • Înțelegerea necesității protejării, conservării și valorificării patrimoniului muzeal;
  • Cunoașterea și înțelegerea necesității cercetării permanente a patrimoniului muzeal arheologic;
  • Stimularea curiozității participanților prin activitățile practice la care vor participa.

Astfel, în perioadele: 19 – 23 iulie și 26 – 30 iulie, participanții vor avea următorul program, în intervalul orar 10.00 – 12.00:

  1. Vizitarea expozițiilor din cele trei secții ale muzeului.
  2. Introducere în arheologie: aplicații practice.
  3. Activități de conservare preventivă.
  4. Cunoașterea patrimoniului muzeal – vizitarea spațiilor de depozitare a bunurilor culturale. Atelier de desen.
  5. Atelier de modelaj lut.

Preț participare este de 2 lei/pers/zi, iar grupurile vor cuprinde maximum 10 persoane, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani. Pentru înscrieri sunați la tel. 0722270848; persoana de contact: Anișoara Topârceanu, Șef Serviciu.

Pentru prevenirea apropierii fizice, dat fiind contextul epidemiologic actual, majoritatea activităților se vor derula în curtea interioară de la sediul Muzeului Dunării de Jos din strada Progresului, nr. 4. De asemenea, din același motiv, toți participanții vor păstra o distanță de cel puțin 1,5 m față de celelalte persoane și vor purta mască de protecție, dacă activitatea la care participă se desfășoară în interior. Muzeul va pune la dispoziția participanților doar materiale dezinfectante. În același timp, nu vor putea participa la activități persoanele care prezintă febră, tuse sau rinoree.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*