Șofer depistat pe Autostrada A2 când transporta mărfuri cu documente false

Autostrada A2 FOTO cu rol ilustrativ

Un șofer a fost depistat pe Autostrada A2 în timp ce transporta mărfuri cu documente false.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 2 aprilie, în jurul orei 1:20, polițiștii din cadrul Brigăzii Austostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A2 București-Cernavodă au oprit pentru control un ansamblu format dintr-un autoutilitară și două semiremorci modulare, condus de un tânăr, de 26 de ani, din județul Brăila.

“În timpul controlului, conducătorul auto ar fi prezentat polițiștilor un document electronic de import, ce prezenta ștampila unei autorități vamale, în format ilizibil, iar cantitățile de materiale de construcții pe care le transporta, specificate în acesta, nu păreau conforme cu realitatea.

Ulterior, polițiștii au efectuat verificări și în interiorul autoutilitarei, descoperind alte 3 documente ce prezentau ștampila conformă, având același conținut, dar greutăți diferite față de cele prezentate de către acesta.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că șoferul efectuează transport rutier de mărfuri, având depășită limita masei totale autorizate, fără a deține o autorizație specială de transport” – IPJ Călărași.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

De asemenea, pentru depășirea masei totale, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, fiind dispusă și măsura complementară a reținerii plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*