Șofer în stare de ebrietate, prins conducând cu 60 km/h peste limita legală într-o localitate din județul Călărași

Acțiuni ROADPOL desfășurate de polițiști. FOTO IPJ Călărași

Polițiștii rutieri călărășeni au desfășurat, săptămâna trecută, acțiuni de combatere a accidentelor rutiere produse, în special, pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Potrivit IPJ Călărași, în perioada 09 – 15 august, pe raza județului s-au desfășurat acțiuni de combatere a accidentelor rutiere produse în special pe fondul nerespectării regimului legal de viteză (SPEED), acțiunile fiind derulate conform Programului Operațiunilor Europene 2021 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL). În cadrul acțiunilor au fost utilizate, zilnic, aparate radar fixe și mobile din dotarea Serviciului Rutier.

Polițiștii rutieri au aplicat 341 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar la 56 dintre conducătorii auto, care au fost depistați circulând cu o viteză peste 50 km/h peste limita legal admisă, le-au fost reținute permisele de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Astfel, spre exemplu, la data de 15 august, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, care acționa pe DN 31, în comuna Spanțov, a depistat un conducător auto din comuna Mănăstirea, județul Călărași, care circula cu viteza de 110 km/h în localitate (depășind cu 60 km/h limita legal admisă).

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*