Sute de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, la Călărași. Au fost sancționați și cei care nu respectă carantina și izolarea

Polițiștii călărășeni au controlat zonele aglomerate din județ. FOTO IPJ Călărași
Polițiștii călărășeni au controlat zonele aglomerate din județ. FOTO IPJ Călărași

Oamenii legii din județul Călărași au continuat controalele în zonele aglomerate pentru prevenirea răspândirii Noului Coronavirus.

La activitățile desfășurate au participat aproximativ 200 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 278 de societăți comerciale și au aplicat sancțiuni în valoare de 11.400 lei.

Totodată, au fost  aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, dintre care 117 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 15 la Legea 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și 4 la alte acte normative.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*