Sute de polițiști călărășeni vor fi angrenați, astăzi, în misiuni pentru siguranța procesului electoral

Alegeri în județul Călărași. FOTO Arhiva CLnews.ro
Alegeri în județul Călărași. FOTO Arhiva CLnews.ro

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecție, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. Măsurile de pază și protecție instituite la locațiile secțiilor de votare presupun prezența efectivelor pentru a preveni apariția unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID-19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Astfel, peste 800 de efective, formate din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, polițiști locali și reprezentanți de la alte structuri vor asigura paza și protecția a 235 de secții de votare, în 201 locații, ce s-au constituit pe raza județului Călărași.

De asemenea, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași cu sprijinul jandarmilor vor asigura măsuri de ordine și liniște publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenția efectivă la eventuale incidente, polițiștii angrenați în paza și protecția secției de votare vor fi sprijiniți, la solicitare, de patrulele de poliție aflate în dispozitivul curent de intervenție, care își vor desfășura activitatea în zonă.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*