Sute de șoferi verificați de polițiștii călărășeni pentru consum de alcool sau substanțe psihoactive

Acțiuni ale polițiștilor rutieri, pe arterele principale ale județului

Polițiștii Serviciului Rutier și ai Biroului Rutier Călărași au desfășurat, în acest sfârșit de săptămână, o acțiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, respectiv pentru prevenirea conducerii de vehicule sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, polițiștii au oprit pentru control peste 300 de vehicule, conducătorii auto fiind testați cu aparatele etilotest și drug-test. În urma activităților, au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, totodată fiind reținute 18 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare. În plus, polițiștii au constatat șase infracțiuni la regimul rutier, pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Exemple:

La data de 30 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe DN 3, în afara municipiului Călărași, o tânără, de 31 de ani, din municipiul Cluj Napoca, pozitivă la THC-5 (cannabis). Aceasta a fost condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

De asemenea, tot în seara zilei de 30 iulie, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe DN 3, în afara municipiului Călărași, un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș. A fost testat cu aparatul Drug-test, rezultatul fiind pozitiv la THC-5 (cannabis) și cocaină. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

După efectuarea tuturor procedurilor, tânărul a plecat, iar la volanul mașinii s-a urcat pasagera, aceasta fiind o tânără, în vârstă de 26 de ani, din municipiul Timișoara, județul Timiș. A fost depistată pe strada Prelungirea Sloboziei, din municipiul Călărași, iar la testarea cu aparatul Drug-test a ieșit și ea pozitivă la THC-5 (cannabis).

Pe numele celor în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*