Tineri din Călărași, prinși la volan în stare de ebrietate și sub influența drogurilor

Zilnic, polițiștii rutieri călărășeni desfășoară acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, la data de 07 august, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat, pe strada Variantă Nord, un bărbat de 33 de ani, din comuna Grădiștea, județul Călărași, în timp ce conducea autovehiculul sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,08 mg/l alcool în aerul expirat. Întrucât manifesta un comportament agitat a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la THC și BAR.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, la data de 08 august, polițiștii din Călărași au oprit pentru control, pe strada Locomotivei, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiul Călărași.

Întrucât acesta manifesta un comportament agitat, a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la Cocaină.

Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*