Un bărbat din comuna călărășeană Șoldanu, reținut de polițiști pentru că nu a respectat ordinul de protecție obținut de soacra sa

Mașină de Poliție

Un bărbat de 30 de ani, din comuna Șoldanu, a fost reținut de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean Călărași pentru încălcarea măsurilor stabilite printr-un ordin de protecție după ce și-a agresat soacra.

Potrivit IPJ Călărași, la data de 27 iunie, în jurul orei 23.00, polițiștii au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 50 de ani, din comuna Șoldanu, cu privire la faptul că ginerele său a amenințat-o cu acte de violență și i-a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

„În fapt, pe fondul consumului excesiv de alcool, bărbatul în vârstă de 30 de ani, a amenințat cu acte de violență și a adresat cuvinte și expresii jignitoare, atât acesteia cât și membrilor familiei”, au precizat reprezentanți ai IPJ Călărași.

În cauză a fost emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului prin care s-a dispus să părăsească temporar locuința comună și să păstreze o distanță minimă de 50 metri de femeie și de membrii familiei. De asemenea, bărbatul a fost sancționat conform Legii 61/1991 R și s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Ulterior, luni, 28 iunie, în jurul orei 09.00, bărbatul s-a întors la domiciliu încălcând ordinul de protecție.

„Cu ocazia deplasării la domiciliul persoanei vătămate, bărbatul s-a încuiat în locuință, iar concubina sa, în vârstă de 23 de ani, a amenințat că va exercita violență fizică asupra copiilor”, au mai transmis sursele citate.

S-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție provizoriu și amenințare, iar femeia în vârstă de 23 de ani, a fost transportată la un spital de pe raza municipiului București, întrucât se manifesta violent.

Bărbatul a fost reținut 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție provizoriu, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*