Un bărbat este cercetat de polițiștii călărășeni pentru port ilegal de armă

Sediul IPJ Călărași. FOTO Poliția Română
Sediul IPJ Călărași. FOTO Poliția Română

Un bărbat de 32 de ani este cercetat de polițiștii din Călărași pentru port ilegal de armă.

La data de 4 iulie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat în cadrul Planului de acțiune ”Blocada” și au depistat un bărbat, de 32 de ani, care deținea, fără respectarea prevederilor incidente regimului armelor și munițiilor, o armă lungă, neletală, de tir sportiv, cu aer comprimat, cal. 4,5 mm și cantitatea de 120 diaboluri.

Din verificările efectuate în Registrul Național al Armelor Integrat a reieșit faptul că bărbatul nu este persoană fizică autorizată pentru deținerea, portul și folosirea armelor și munițiilor, iar arma nu figurează înscrisă în circuitul civil și nu face parte din categoria armelor pierdute ori sustrase.

Arma și muniția au fost ridicate pentru cercetări în vederea stabilirii trasabilității și a categoriei din care fac parte.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*