Urmărit național și internațional, depistat de polițiștii din Călărași

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, urmărit național și internațional pentru că se sustrăgea unei pedepse cu închisoarea dictate de Tribunalul Constanța, a fost prins luni, 20 iunie, în municipiul București, de o echipă formată din polițiști ai Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri din IGPR, împreună cu cei ai Serviciului Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, bărbatul se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 15 ani, 10 luni și 20 de zile, și 1.039 de zile de închisoare, pentru constituire de grup infracțional organizat și înșelăciune, condamnarea fiind dispusă de Tribunalul Constanța – Secția Penală.

Instanța a reținut că persoana condamnată, împreună cu alte persoane bănuite, aflate într-un penitenciar, pe parcursul anului 2013, ar fi constituit un grup infracțional organizat, cu scopul de a induce în eroare părțile vătămate prin atribuirea unor calități mincinoase și determinarea acestora să transfere diferite sume de bani, prin „Metoda Accidentul”, prejudiciul stabilit fiind de 21.700 de lei.

De asemenea, în sarcina bărbatului, s-a mai reținut că, în perioada 2016 – 2017, tot prin „Metoda Accidentul”, împreună cu persoane deținute în cadrul unui alt penitenciar, ar fi inițiat și constituit un alt grup infracțional organizat, scopul fiind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

După depistare, urmăritul a fost încarcerat în penitenciar, pentru executarea pedepsei de la care se sustrăgea, începând cu luna februarie a anului 2021.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*