Vasile Iliuță: „Drumul de mare viteză în județul Călărași reprezintă una dintre prioritățile actului administrativ”

Semnarea contractului privind realizarea studiului de fezabilitate pentru Drumul Expres TransRegio. FOTO: Facebook Vaile Iliuță

Reprezentanții județelor Călărași, Ialomița, Brăila si Galați, fondatoare ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic, au semnat vineri, 27 ianuarie, la Brăila, contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză care va conecta județele din regiune cu Autostrada Soarelui.

Pe lângă reprezentanții celor patru județe, la acest eveniment au participat și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, precum și europarlamentarii Dan Nica și Mihai Tudose.

Potrivit președintelui organizației județene a PSD Călărași și al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, proiectul privind Drumul Expres TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu reprezintă cea mare investiție din județul Călărași, bazată pe asocierea celor patru județe, prin care se dorește implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport în zona de Est și Sud a țării.

„Dezvoltarea înseamnă întotdeauna infrastructură și, după cum deja știți, aceasta reprezintă una dintre prioritățile actului administrativ pe care îl implementăm la Călărași”, a notat Vasile Iliuță pe pagina personală de Facebook.

Drumul TransRegio are o lungime estimată de 142 de kilometri, investiția totală fiind evaluată la aproximativ 500 de milioane de euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*