Vasile Iliuță, prezent la Reuniunea extraordinară a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021 – 2027

Vasile Iliuță, prezent la Reuniunea extraordinară a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021 - 2027

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a participat recent la Reuniunea extraordinară a Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021 – 2027.

Potrivit reprezentanților instituției, în cadrul ședinței a fost prezentată și aprobată minuta primei reuniuni a Comitetului de Monitorizare din data de 19 decembrie 2022, Metodologia de selectare a criteriilor de eligibilitate și selecție a proiectelor finanțate prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027 și Strategia de Asistență Tehnică.

De asemenea, au fost prezentate criteriile de eligibilitate și selecție a proiectelor finanțate în următoarele apeluri de proiecte: „Sprijin pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici finanțate în cadrul PR SM 2021 – 2027”, „Sprijin pentru microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii finanțate în cadrul PR SM 2021 – 2027”, „Îmbunătățirea rețelei de drumuri județene finanțate în cadrul PR SM 2021 – 2027”, „Centru de date regional Sud Muntenia!”, „Promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin investiții în clădiri publice în cadrul PR SM 2021 – 2027” și „Sprijin pentru învățământ primar și secundar în cadrul PR SM 2021 – 2027”.

CM PR Sud-Muntenia este structura de tip partenerial, fără personalitate juridică, cu rol decizional strategic în procesul de implementare a PR Sud-Muntenia 2021 – 2027 și a fost constituit în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 1060/2021 privind dispozițiile comune. Este constituit din 33 de membri cu drept de vot, iar la ședințe pot participa membrii observatori, precum și reprezentanții Comisiei Europene – cu rol de monitorizare și consultativ. De asemenea, la reuniunile CM PR SM pot participa, în calitate de invitați, reprezentanți ai instituțiilor europene, ai instituțiilor administrației publice centrale și locale, precum și ai altor organizații și entități.

ADR Sud-Muntenia este Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021 – 2027 și va gestiona în viitorul exercițiu financiar peste 1,57 miliarde de euro pentru cetățenii din județele componente ale regiunii – Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*