Primăria Călărași execută acțiuni de deratizare între 9 și 12 octombrie 2020

Șoareci în Călărași. FOTO Capri23auto
Șoareci în Călărași. FOTO Capri23auto

Primăria municipiului Călărași va executa, în perioada 9 – 12 octombrie 2020, tratamente de deratizare în vederea eliminării populației de rozătoare de pe domeniul public, în intervalele orare 8.00 – 12.00 și 13.00 – 17.00.

​Tratamentele se vor aplica doar când condițiile atmosferice sunt favorabile, în caz contrar poate fi prelungită perioada (fapt ce va fi comunicat ulterior).

​Substanțele active ale produselor utilizate sunt: difenacoum, brodifacoum, bromadiolone, acestea fiind avizate de Ministerul Sănătății prin Comisia Națională pentru Produse Biocide.

Recomandări pentru populație

  • Evitați să circulați în preajma locației unde se face tratament în perioada de timp și în intervalele orare mai sus menționate.

Măsuri de Prim-ajutor

  • În caz de ingerare, antidotul este vitamina K. Medicamentul trebuie administrat intravenal numai dacă apar alternări ale activității protrombinice și nu preventiv.
  • În caz de contact cu pielea – spălați imediat zona afectată cu multă apă și săpun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*