Vasile Iliuță: “Trebuie să fim pregătiți, prin investiții și modernizarea infrastructurii energetice județene, pentru a face față situațiilor de criză”

Vasile Iliuță. FOTO CJ Călărași

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat că trebuie modernizată infrastructura energetică județeană, pentru a face față situațiilor de criză.

“Am organizat ieri o întâlnire de lucru cu Mircea Man, vicepreședinte ANRE, cu Viorel Ilie, director licențe și autorizări ANRE, cu Știrbulescu Mihai, reprezentant ENEL, cu Viorel Ivanciu, reprezentant DistriGaz și primarii județului Călărași.

Am deschis această linie de dialog pentru a găsi măsuri și soluții pentru a proteja cetățenii, mai ales după fenomenul recentei crizei energetice cauzate de vremea nefavorabilă dar și pentru a arăta situația pe localități, acolo unde timpul de așteptare pentru extinderea rețelelor de energie și gaze a devenit o problemă, iar racordarea presupune costuri importante, cu greu de suportat de cetățeni.

Am readus în discuție situația rețelelor: nu mai vreau să fim luați prin surprindere.

Trebuie să fim pregătiți, prin investiții și modernizarea infrastructurii energetice județene, pentru a face față situațiilor de criză. Problemele trebuie să fie remediate, să se intervină mai rapid atunci când sunt deranjamente și să fie suplimentate echipele din teren.

Îi mulțumesc vicepreședintelui Mircea Man pentru faptul că a răspuns afirmativ invitației mele și sunt sigur că vom găsi împreună soluții viabile pentru furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale în județ” – Vasile Iliuță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*