VIDEO Percheziții ale polițiștilor călărășeni, în București și cinci județe, într-un dosar de înșelăciune cu un prejudiciu de 200.000 de euro

Percheziții în Călărași la persoane bănuite de contrabandă cu tutun. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași efectuează, joi, 6 mai, 32 de percheziții domiciliare, în județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Călărași, Ilfov și în municipiul București, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Potrivit IPJ Călărași, activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii înșelăciune.

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2020, mai multe persoane ar fi declarat în fals activitatea desfășurată și ar fi primit, fără drept, indemnizații pentru drepturile de autor în perioada stării de urgență/ alertă. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 200.000 de euro.

Polițiștii vor pune în aplicare 44 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru audieri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*