VIDEO Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat investiții de milioane de euro realizate în județ prin PNRR

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, la conferința de presă a PSD Călărași. FOTO: captură video

Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță, a prezentat joi, 09 februarie, în cadrul conferinței de presă săptămânale a partidului, o serie de investiții ce vor fi realizate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fiind vizate, în special, sectoarele privind sănătatea și educația.

Astfel, potrivit liderului social-democrat, au fost semnat deja un proiect, în valoare de 400.000 de euro, pentru reabilitarea Scolii nr. 4.

„Am semnat la București, pentru Școala 4, un proiect de 400 de mii de euro pe PNRR, pentru modernizare, pentru eficientizarea termică și pentru modernizarea acesteia. Școala este în patrimoniul Consiliului Județean și noi suntem cei care o vom reabilita și apoi intră în circuitul școlar. (…)Avem deja, pe componenta PNRR învățământ, avem preluate de la 29 UAT-uri din Călărași și aici aș vrea să vă dau o citire, din județul Călărași: Belciugatele, Borcea, Căscioarele, Chirnogi, Ciocănești, Crivăț, Dragoș Vodă, Gălbinași, Independența, Fundulea, Mănăstirea Roseți, Sărulești, Socatu, Vâlcelele, Valea Argovei, Vasilați și Școala Gimnazială Specială numărul 1, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională și Palatul Copiilor, cele care sunt partenere ale Consiliului Județean, ca noi să fim lideri și să depunem, pe componenta învățământ, proiecte pentru dotarea școlilor cu laboratoare, și cu clase care să fie dotate cu mobilier, și ce înseamnă pentru fiecare unitate de învățământ în parte”, a explicat edilul.

Totodată, el a amintit și proiectul ce prevede realizarea unei piste de biciclete care urmează să unească Giurgiu de Năvodari, trecând prin județele Ilfov, Giurgiu, Călărași și Constanța.

„Continuăm cu cicloturismul. Deja urmează să fim chemați să semnăm cel mai mare proiect pe care o asociere de patru județe, Ilfov, Giurgiu, Călărași și Constanța, au făcut-o și astăzi sunt câștigătorii unui proiect de 56 de milioane de euro. Înseamnă o lungime de 360 de kilometri de piste de biciclete, plecând din Giurgiu prin Ilfov, Călărași și ajungând în Constanța până la Năvodari”, a mai spus Vasile Iliuță.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Călărași, a anunțat și semnarea altor proiect, în valoare de 6,5 milioane de euro, ce vizează investiții în rețeaua de sănătate.

„Urmează să fim chemați să semnăm pentru ambulatoriu – 2.000.000 de euro ambulatoriul, care va fi în parcarea Spitalului Călărași astăzi, unde noi avem și o componentă neeligibilă de 3 milioane de euro. E vorba de parcarea Spitalului Județean Călărași și nu numai a spitalului și a ceea ce înseamnă parc, finanțe și tot ce înseamnă aglomerare urbană. Acolo e o cheltuială neeligibilă, să realizăm o parcare care să preia toate mașinile care astăzi cam incomodează ce înseamnă funcționarea și chiar a ambulatoriului. (…) Așteptăm să semnăm pe componenta PNRR reducerea riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Urgență. E un proiect de 4,5 milioane de euro”.

Tot în cadru conferinței de presă, Vasile Iliuță a mai prezentat și alte proiecte ce urmează a fi realizate în județ.

„Pot să spun că a fost aprobat în Comitetul tehnic al CNAIR Pasajul de la Lehliu Gară, acolo unde Consiliul Județean este partener. Am făcut demersurile printr-un consultant să facem SF-ul și să putem să semnăm parteneriatul între CNAIR al Ministerului Transporturilor, Consiliul Județean, care este lider și administrația locală Lehliu Gară, să putem să implementăm pasajul peste calea ferată de la Lehliu Gară. Și cred că toate investițiile pe care ne gândit să le facem, ne gândim să le facem acolo unde cetățenii chiar solicită cu adresă către Consiliul Județean ce nevoie identifică, pentru ca noi să devenim parteneri și să poată să dezvolte în continuare județul Călărași. (…) Lucrurile sunt astăzi într-o direcție bună și consider că ceea ce se întâmplă și în anul 2023, unde sunt foarte multe proiecte de implementat, nu numai la nivelul Consiliului Județean, dar și la nivelul administrațiilor locale, noi, Consiliul Județean, să găsim formule și soluții pentru a le da asistență tehnică și împreună să dezvoltăm în județul Călărași”, a mai spus Vasile Iliuță.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*