VIDEO Președintele PSD Călărași, Vasile Iliuță: „Am intrat cu 30 de primari în funcție. Am mai câștigat 7 primării, dar am pierdut 2”

Vasile Iliuță. FOTO Adrian Boioglu

Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași, a făcut o analiză a rezultatelor alegerilor din 9 iunie și a spus că social-democrații au intrat cu 30 de primari în funcție, au mai câștigat 7 primării, dar au pierdut 2.

PSD Călărași a organizat, astăzi, o conferință de presă la care au participat președintele Vasile Iliuță, primarul Călărașiului, Marius Dulce și noul primar din Oltenița, Mihăiță Beștea.

Conferința a fost deschisă de Vasile Iliuță.

„Aș vrea să povestesc despre ce s-a întâmplat în Organizația Județeană a Partidului Social Democrat. Am intrat cu 30 de primării în competiția electorală, primari în funcție. Am mai câștigat șapte administrații locale, șapte primării, dar am pierdut și două. Am câștigat Oltenița, Plătărești, Frumușani, Șoldanu, Belciugatele, Nicolae Bălcescu și Ulmu. Dar am pierdut Curcani și Roseți. Sunt două localități importante ale noastre”, a spus Iliuță.

PSD Călărași va avea majoritatea în Consiliul Județean, cu 17 mandate câștigate din 30.

„Vreau să mulțumesc alegătorilor județului Călărași care au ieșit la port pentru că mai mult de jumătate  dintre ei au dorit să voteze PSD și scorul politic la Călărași, după redistribuire e 56%, înainte de redistribuire era 50,57%.Mandatele de la Consiliul Județean pentru PSD sunt 16 mandate de drept și unul de la redistribuire. Avem 17 mandate de consilieri județeni din 30.

A fost o campanie mai diferită decât toate campaniile pe care le-am susținut, liniștită din punct de vedere al incidentelor, puține incidente au fost semnalate pe la Dor Mărunt, care au fost  cu altercații între persoane, iar în rest pot să spun că în afară de micile sesizări de la 112, că doreau să intre mai mult, noi, la PSD, nu am reclamat lucruri care să ducă la fraudarea alegerilor. Alegerile au fost corecte”, a conchis Vasile Iliuță.

Marius Dulce, primarul din Călărași, a mulțumit alegătorilor pentru încrederea acordată și a spus că orașul va fi schimbat în următorii patru ani.

„În primul rând vreau să mulțumesc cetățenilor din Călărași pentru că au avut încredere în noi. Am demonstrat că suntem oamenii faptele lor, iar dânșii au văzut, nu s-au lăsat păcăliți de vorbe și au venit alături de noi în număr mare și pe această cale nu-mi rămâne decât să le mulțumesc celor care ne-au votat și bineînțeles și celor care ne-au votat, pentru că de aici învățăm că mai avem anumite lucruri să le facem, că nu suntem perfecți, suntem perfectibili. Dar împreună construim un Călărași modern, pentru că după 4 ani, după următorii 4 ani, cu siguranță Călărașiul se va schimba așa cum s-a schimbat și după acești 4 ani. Avem proiecte minunate, le facem împreună. Încă o dată călărași, vă mulțumesc și vă iubim”, a spus Marius Dulce.

El a anunțat că dintr-un total de 21 de consilieri locali PSD va avea 11.

A luat apoi cuvântul Mihăiță Beștea, noul primar al municipiului Oltenița.

„În primul rând, trebuie să mulțumesc oltenițenilor, care, în 9 iunie, au ales să iasă la votul în număr foarte mare. E o indiferență de aproape 7-8% în plus față de prezența la vot din 2020. Mulțumesc echipei județene care m-a susținut de-a lungul acestor patru ani de activitate în cadrul Consiliului Județean.

Toate activitățile Consiliului Județean au avut o direcție către municipiul Ortenița și pentru acest lucru îi mulțumesc domnului președinte și întregii echipe și conducerii și dar și colegilor din Consiliul Județean. Mulțumesc echipei PSD Oltenița. Am reușit să ieșim cu mesaje clare către cetățenii din Oltenița. Este o victorie frumoasă, pot să spun că peste așteptările mele, o victorie care mă onorează, dar mă și obligă foarte mult.

Ca să folosesc un termen mai puțin academic, mă apasă. Dar am convingerea că atât timp cât colegii mei, și aici mă refer la domnul președinte, la Marius Dulce, care deja au acumulat o experiență și un bagaj de cunoștințe și am convingerea că atunci când am nevoie de un sfat, de o susținere, cu siguranță, dumnealor vor fi lângă mine. Am încredere în echipa de consilieri PSD Oltenița”, a declarat Mihăiță Beștea.

PSD Oltenița va avea în Consiliul Local 13 consilieri din 19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*