VIDEO Realizări și nerealizări ale primarului Marius-Grigore Dulce, după primul an de mandat

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce. FOTO CLnews

Primarul municipiului Călărași, Marius – Grigore Dulce, a prezentat luni, 15 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, raportul de activitate după primul an de mandat.

Primarul Călărașiului a vorbit atât despre proiectele implementate, despre ce urmează să fie realizat în perioada următoare, cât și despre programele ce nu au primit finanțare. La capitolul „Nerealizări”, Marius Dulce a menționat proiectul privind canalizarea din cartierul Măgureni, Bazarul Big și Piața Mare.

„Când am promis în cartierul Măgureni că voi termina canalizarea pluvială și menajeră până la 1 iulie, nu a intrat în calculele mele faptul că or să crească atât de mult prețurile la materialele de construcții și combustibil. Și atunci nu a mai depins de mine. La Bazar, la fel. Am zis ca dau drumul până la 1 decembrie (2021 – n.r.) la Bazar și, la fel, au intervenit creșterile de prețuri și atunci am decalat termenul de execuție cu două luni și jumătate. La fel și la Piața Mare. Avea toată linia de finanțare completă. Ce să fac eu dacă firma respectivă a intrat în insolvență. Nu a fost ceva ce puteam eu gestiona. Sunt factori externi. Astea sunt cele mai mari nerealizări”, a precizat Marius Dulce.

El a vorbit și despre amenajarea zonei pietonale din centrul orașului, precizând că este foarte important ca aceasta să fie pusă în valoare ca să devină atractivă pentru locuitorii orașului.

„Deosebit va fi tot ce se petrece acolo. Adică, de la granit, până la fântâni, până la lumini, deosebit… Dar asta o să fie la momentul respectiv, la momentul în care o să facem proiectarea în 3D și o să vă prezentăm la momentul respectiv cum arată. (…) Degeaba facem un pietonal dacă nu încercăm să-l punem în valoare. Și atunci trebuie să gândim și pasul viitor, pentru a-l pune în valoare, ca lumea să se plimbe, să fie atrasă în zona respectivă și să găsim diverse activități în această zonă ca să fie un adevărat pietonal, așa cum se întâmplă în alte orașe. Dacă nu îl punem în valoare degeaba îl facem”, a explicat edilul.

Primarul municipiului Călărași a mai vorbit în conferința de presă și despre desele sale ieșiri pe teren, unde s-a întâlnit și a vorbit cu cetățenii orașului și a încercat să țină cont cât de mult posibil de doleanțele oamenilor.

„Oamenii mi-au cerut locuri de joacă pentru copii, mi-au cerut refacerea infrastructurii, locuri de parcare, despre care știm că sunt deficitare. Oricât de mult am vrea să facem, acestea sunt deficitare, pentru că o familie are, poate, trei, patru mașini. Nu mai este ca înainte, când ea o mașină la trei, patru familii. Trebuie să găsim soluții. Am încercat și duc diverse discuții în zona asta în care să facem atât parcări subterane cât și supraterane. Dar trebuie să găsim soluții de finanțare. Din fonduri guvernamentale nu am primit nimic și atunci trebuie să găsim tot felul de fonduri în care să putem să aducem bani la Călărași și să putem facem aceste lucruri”, a afirmat primarul Călărașiului.

În ceea ce privește relația cu autoritățile centrale, el s-a arătat nemulțumit de faptul că municipiul Călărași a fost ocolit la ultima rectificare bugetară, neprimind nici un leu de la Guvern.

„Singurul lucru de care pot să mă plâng este de faptul că Guvernul nu mi-a dat nici un leu. Nu că nu mi-a dat mie, că nu-mi dau mie, dar nu trebuie să sufere cetățeanul din Călărași pentru că primarul este de o anumită culoare politică. Pentru că în trecut nu s-a făcut așa. S-au primit bani. Dar acum să nu-ți dea la rectificarea (de buget) decât zero… Ne-a spus că, pe formulă, datorită faptului că avem încasări mari la bugetul local nu trebuie să primim nimic. Au primit numai cei care nu aveau încasări la bugetul local. Deci și noi, la anul, nu mai strângem la buget de la oameni și așteptăm de la Guvern să ne dea. Adică daca îți faci treaba nu primești nimic, iar dacă nu-ți faci treaba te recompensează”, a mai declarat primarul Marius Dulce.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*